Haptonomie; ontwikkeling van het gevoelsleven in Waalwijk en omgeving

Haptonomie houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven en in de ruimere zin met de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen.

We worden als voelers geboren en tot denkers gemaakt, omdat in onze maatschappij de nadruk nog te veel ligt op het versterken van de individualiteit en de prestatie. Hierdoor raakt de communicatie tussen mensen steeds meer op een bepaald doel of effect gericht. Anderen deelgenoot maken van je gevoelens zonder dat er aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan, komt steeds minder voor en emotionele armoede is het gevolg. Die emotionele armoede kan zich manifesteren in tal van klachten en relationele problemen.

De aanraking speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het leven en is een directe wijze om datgene wat voelbaar is, voelbaar te maken. Aanraken is de meest directe vorm van communicatie. De aanraking kan veel duidelijk maken over jezelf of de ander, ook wanneer woorden te kort schieten of als alles al gezegd is.

Bij de therapeutische invulling van haptonomie speelt vooral de positieve werking van het aangeraakt worden een belangrijke rol. Haptotherapie maakt je meer bewust van je lichaam en wat dit te vertellen heeft over jezelf, zodat het voelen het denken kan ondersteunen. Hierdoor kun je bewuster keuzes gaan maken en meer rust en vertrouwen ontwikkelen.

telefoon: 06-29056769

Tarieven

Individuele therapie:            100€  per sessie, incl. BTW

Partner-relatie therapie:      155€ per sessie, excl. BTW

Voor werk-relatie therapie wordt afhankelijk van het soort vraag een offerte opgesteld.